Om mig och bloggen

Vinda, en av de islandshästar jag hade på inridning och töltsättning i Norge.

Om mig

Jag heter Sofie, och jag har haft en livslång dröm om islandshästar. Vägen dit har varit krokig, men så länge hjärtat vill så hittar det en väg…

Hur allting började

Jag kommer inte från någon familj med vare sig pengar eller intresse för hästar, så min dröm började som säkert de allra flesta på ridskola. Med hjärtat i halsgropen tittade jag varje onsdag på listan i stallet för att se vem jag skulle rida den kvällen. Ridningen var för mig med skräckblandad förtjusning – jag var försiktig och lite rädd för att rida, samtidigt som det var det bästa jag visste. Hemma i byn cyklade jag runt med min rykthink till alla som ägde hästar, och bad att få borsta dem. Sprang dressyrprogram på deras ridbanor. Drömde om att bli större, och att mitt liv med hästar på nåt sätt skulle börja På Riktigt.

Drömmen om att arbeta med hästar har funnits med så länge jag kan minnas, och då jag var 17 år fick jag mitt första hästjobb! På en gård utanför Falkenberg där de födde upp connemarahästar och bedrev hingststation. Där startade min långa erfarenhet av att hantera & träna unghästar.

Några år senare uppenbarade sig möjligheten att börja rida islandshästar i Långviksvallen utanför Umeå – något helt nytt för mig! Där bedrevs ridskola och träningsstation, och jag fick chansen att jobba där. En möjlighet som förde mig vidare till Island.

Resan går vidare till Island och norge…

På Island var tempot högt, och det var arbete under eget ansvar som gällde. Jag ansvarade för ett 40-tal islandshästar på stall – en nyttig erfarenhet på många sätt, men med facit i hand kom den lite för tidigt. Jag önskar att jag i framtiden har möjlighet att åka tillbaka till Island, med det självförtroende och den erfarenhet jag har som tränare nu.

Resan gick vidare till Saetra i Norge, en gård med ett 50-tal islandshästar där det bedrevs uppfödning och inridning/försäljning. Här stannade jag i 4,5 år och lärde mig massor om inridning och träning av olika sorters individer. Jag gick också NIHFs instruktörsutbildningar, och blev examinerad Ridlärare 1 för islandshästar (B-instruktör).

Dags för att prova nya vägar

Nu har det gått 14 år sedan jag började arbeta med islandshästar. Jag har hunnit med att träna en massa individer, hantera en utmattningsdepression och även bli mamma. Allt detta har gett mig en större självkännedom och erfarenhetsbank än jag kunde drömma om då, 2006, när allt började.

Nu är det dags för att prova nya vägar, och hitta nya sätt att forma min dröm. På gården har vi för närvarande 2 st egna islandshästar, och ett varierande antal träningshästar. Jag har en vision och ett mål, och vägen dit bygger jag dag för dag…

Välkommen att följa med på min resa!

OM BLOGGEN

Jag startade bloggen 2013, och har hela tiden haft ambitionen att kunna bidra till att inspirera andra islandshästryttare. Jag arbetade lokalt som instruktör, men ville hjälpa fler att lösa vanliga svårigheter i ridningen, och få ett ännu bättre samspel tillsammans med sin islandshäst!

På bloggen kan du läsa mer om att träna tölt och de andra gångarterna, hur du kan stärka din häst genom en varierad träning, samt hur du själv kan förbättra din sits, din kommunikation med hästen och utvecklas som ryttare!

Du kan också följa hur jag tränar mina hästar och de träningshästar som kommer hit. Hur jag tänker när jag lägger upp träningen för olika hästar, vilka resultat det ger, samt bilder och filmer på hur de utvecklas!

Bloggen riktar sig till dig som är islandshästryttare, och som är intresserad av att lära dig mer om ridning, träning och att utveckla samspelet med din häst.

Är du ny läsare? Börja med att läsa min startguide!

 

kontakta mig

Vill du komma i kontakt med mig angående coachning/undervisning, träning eller inridning av islandshästar, eller förfrågan om samarbeten? Såhär når du mig lättast!

(mail) sofie@islandshestar.se
(tel) 076-8115713

 

följ mig

Vill du hålla koll på de senaste blogginläggen, och vad som händer i mitt företag? Följ mig på facebook.

Vill du veta mer om mina hästar, följa våra träningsframsteg och vår vardag? Följ mig på instagram.

11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *