En väldigt speciell islandshäst

En islandshäst som betytt mycket för mig (både som ryttare och som människa) är Ósk. Hon kom till mig i juni 2013. Då var hon blockerad och allmänt förbannad på människor som hade tänkt rida på henne. Under 3,5 år tränade vi och utvecklades tillsammans.

Hon utvecklades till en avslappnad häst, som var väldigt ”mjuk” i själen. Ibland fick hon besök av sina gamla demoner – vissa dagar var hon tokspänd och det kunde ta en vecka att få henne att landa i vårt system igen – men de dagarna kom mer sällan med åren. (Här och här kan du läsa mer om vår resa, och hur Óskan utvecklades som ridhäst under de år jag ägde och tränade henne.)

Tyvärr var jag tvungen att låta avliva henne i mars 2017, efter flera allvarliga kolikanfall.

Hon var en speciell islandshäst, som lärde mig mycket om ridning på hästens villkor. Hon har verkligen format mig som ryttare. Jag tänker på henne ofta, och hade önskat att jag fått ha kvar henne, med all den kunskap jag har nu. Hon hade nog flera psykiska och fysiska låsningar som jag kunnat låsa upp bättre med den kunskap jag har idag.

”Some horses will test you, some will teach you, and some will bring out the best in you.”
För mig gjorde Óskan allt detta.

7 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *