Hur min islandshästblogg utvecklats

islandshästblogg

Sedan november 2017 satsar jag lite extra på att utveckla min islandshästblogg. Både designmässigt, men också inläggen jag skapar. Syftet med detta är att kunna använda bloggen som en plattform för mitt företagande. Samtidigt som jag får göra det jag tycker är allra roligast efter att rida islandshästar – läsa och skriva om dem! Eftersom bloggen börjar bli viktigare och viktigare, kände jag att det var dags för en liten utvärdering av mitt arbete med bloggen so far.

tillväxt på bloggen

I december så bytte jag från wordpress.com till wordpress.org. En väldigt tidskrävande process, men som kändes värt arbetet eftersom .org gav mig möjlighet att utveckla designen på min islandshästblogg, och också få tillgång till sökmotoroptimering och bättre statistikverktyg.

Det har gjort att det blivit ett glapp i statistiken i övergången kring flytten, men beräknat på de siffror jag har tillgång till, så har tillväxten sett ut såhär.

  • Antalet sidvisningar per månad har ökat med 20% under 2017…
  • … och har ökat med hela 58 % sedan november!
  • Antalet besökare har ökat med 60 % sedan 2017

Dessutom har jag klättrat på Google, och rankade häromdagen som nr 4 på sökorden ”blogg islandshästar”. Google-rankning är ju inget beständigt, utan kan variera från dag till dag. Mitt mål för 2018 är såklart att ranka stadigt högst 🙂

hur skulle du vilja att bloggen utvecklades?

Det känns så himla roligt att ni vill läsa och hänga med mig här på bloggen! Jag vill såklart lära känna er bättre, och därför är det jätteroligt när ni lämnar kommentarer. Jag svarar på alla 🙂

För mig är det också viktigt att bloggen ska ge er något av värde, och jag funderar mycket kring varje inlägg och vad ni skulle vilja läsa mer/mindre om.. Såhär kan du hjälpa mig att skapa en bättre islandshästblogg för dig:

  • Klicka gärna på det lilla hjärtat för de inlägg du gillar! På så sätt får jag veta vad ni gillar att läsa om, och skulle vilja ha mer av.
  • Skriv en kommentar om det är något inlägg som du blev inspirerad av, som väckte frågor hos dig, eller gjorde dig nyfiken på att veta mer!

Hoppas att du vill fortsätta hänga med på hur bloggen kommer utvecklas framöver!
Tack för att ni läser <3

islandshästblogg

Vad skulle du vilja läsa mer om närmaste tiden?
Ska jag skriva mer om hur man kan bli en hästentreprenör och lyckas med sitt företagande? Vill du läsa mer om vad min plan är och hur jag tränar mina hästar? Eller vill du ha mer träningstips och kunskap om att träna upp en lösgjord, liksidig häst med stark överlinje?

6 6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *