Uppdatering Huggan

Det har blivit dags för en liten uppdatering kring Huggan känner jag!
Igår var Ulrika här och behandlade henne med massage och djupvåg, och provade ut en ny sadel. Ulrika tyckte att hon musklat sig fint sedan hon såg henne sist, och att hon såg välriden ut! Så roligt att höra! Jag hoppas behandling och ny sadel, i kombination med förfiningar i min sits, ska hjälpa henne att bjuda till att arbeta mer över ryggen.

Under oktober – november öppnades det många dörrar för oss, och utvecklingen gick snabbt framåt. Hon blev mjukare i sidorna, och kändes mer lyhörd och lättriden. Gångarterna förbättrades tydligt, och jag kände att jag kunde rida henne mer framåt i alla gångarter, utan att hon svarade med spänning (som tidigare).

Nu känns det som att vi stått och trampat lite senaste två veckorna. Jag vill nu hitta lite mer framåtbjudning hos henne, och att hon plockar ihop bogarna och blir lättare i framdelen. Jag vet att detta har att göra med balansen. Hon är väldigt känslig för obalanser, och jag behöver verkligen jobba mer med min sits för att inte ”förstöra” för henne!

Till helgen är det äntligen dags för Sara-kurs igen, och jag ser fram emot nya tips och hjälp framåt!

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *