Höstträning för Mello

Sommaren gick fort – nu är hösten är här och hästarna har börjat sätta päls… De blir fort svettiga och trötta under de varma dagarna, så träningsintensiteten är lite lägre just nu.

Mellos fysik blir bara bättre. Hon har hittat koordinationen bättre på böjda spår, och med det lossnade en massa kring lösgjordhet, överlinje och bärighet. Nu tränar vi vidare med detta, och har kunnat börja lägga in mer styrketräning också. För att styrketräningen ska bygga upp hästen och inte slita på den, måste hästen först lära sig att använda kroppen på rätt sätt vilket handlar om muskelkoordination. I den fasen vill man inte rida med för mycket tempo, utan låta hästen få tid på sig att hitta kroppen.

Min plan för hösten är att få henne ”stabil” på rakt och böjda spår i skritt och trav, och därefter kunna finslipa på galoppfattningarna. Vill bygga en starkare överlinje innan vi tar itu med tölten. Ser fram emot hösten med Mello, hon känns så positiv och bjuder på mycket i ridningen just nu!

20170901_101004

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *