Ridkurs för islandshästar

I helgen var jag och höll ridkurs för islandshästar med ryttare utanför Råneå. Det som gör mitt jobb som instruktör så roligt är definitivt alla nya möten, med både människor och islandshästar. Alla är olika, och man måste ofta hitta olika vägar mot samma mål. Tillsammans så hittar vi de verktyg som funkar bäst för just det ekipaget. Jag blir hela tiden fascinerad över vilken effekt små justeringar i sitsen kan göra. Unghästar får hjälp att hitta sin stabilitet, och äldre hästar får hjälp att bli mjukare och smidigare i sidorna.

För mig är det viktigt att eleverna får verktyg för att kunna jobba vidare självständigt efter kursen. Vissa elever behöver fokusera på att hitta känslan, medans andra har den mer naturligt och man kan då utgå ifrån den för att lägga upp träningen för hästen. Ta först reda på vilken känsla det är du söker, för att sen kunna hitta den igen och igen i ridningen!

islandshäst

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *