Vilodag

Har en välförtjänt vilodag idag. Ibland säger kroppen åt en när det är dags att varva ner en stund. Det är viktigt att våga lyssna på kroppens signaler och stanna upp ibland. För att kunna prestera i det långa loppet behöver vi pauser. När vi stannar upp har vi tid att reflektera över vad vi gör, på vilket sätt vi arbetar. Finns det något jag kan förändra i nuet för att göra det ännu bättre? Men vi får också tid att se tillbaka, på den långa väg vi redan gått som tagit oss dit vi är nu.

När jag ser tillbaka känner jag stolthet. Går runt på min gård och betraktar stallet, ridbanan, vinterhagarna, ligghall, träningshagarna och framför allt hästarna. Känner stolthet över att det ”lilla” jag har, har jag skapat själv! Tio år av arbete åt mig själv och andra, tid, eget kapital och en stor vilja. Många perioder av motgångar då jag tänkt att det inte är meningen att jag ska göra det här, fått höra att jag inte är duktig på det jag gör, fått höra att det jag skapat själv inte duger eller är tillräckligt bra. Men också perioder av framgångar, av att få chanser och förtroenden av de jag ser upp till, få hjälp att höja blicken och komma vidare, få pepp att jag är på rätt väg och bra på det jag gör.

Jag började utan något annat än en stor vilja att lära mig allt, allt om att rida, träna och kommunicera med hästar. Med en stor vilja kommer man långt på väg har jag lärt mig. När jag ser tillbaka ser jag att med viljan kommer allt annat man behöver för att utvecklas. Jag har kommit långt på min väg, och samtidigt är jag just i början.

Vad vill jag då säga med den här texten… Ja, kanske bara berätta för dig som har viljan, att den tar dig långt! Du kan skapa din egen framtid, vägen är inte solklar innan man har börjat, utan kommer till medans man går den! Ibland är den en motorväg, ibland en snårig stig och då gäller det att ha sin vilja och innersta önskan att hänga fast vid och våga låta den leda dig rätt. Det krävs mod, och det har du, fast du kanske inte vet om det!

Med tiden har jag börjat kika mindre på vad andra gör och mer på vad jag själv gör. Hur jag ska skapa bra förutsättningar för mig själv att lyckas med det jag vill. Hur jag ska jobba för att öka mitt eget självförtroende och våga ännu mer. Lyssna inåt på vad jag vill och hur jag vill göra det, och inte alla röster från utsidan om vad man ska och bör göra. DU har alla resurser DU behöver för att skapa din egen väg! Du behöver inte jobba för att bli något – du är redan Någon! Fortsätt bara träna så blir du Grym på det du gör.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Norge 2009

0

En reaktion på ”Vilodag

  1. Marielle skriver:

    Du är så himla klok och bra Sofie. En stor inspirationskälla för mig och förebild. Du är bäst och du är så förbaskat duktig på det du gör och det får du bara inte sluta med. ❤
    Många kramar, vi ses till veckan! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *