Hästarna 29/9

Bloggar från paddan så blir lite kortfattat idag 😉 Dagens händelse: vi har fått tag på en balgrip, så nu blir livet lättare i vinter! Och i helgen, då vi får skickat iväg en del av årets rundbalar. I helgen skall även vår varmblodstravare ”Donna” Queen of Fashion påbörja sitt vuxenliv och sin inkörning hos fam Johansson, känns jättekul och spännande! Få se vad som månde bliva av denna dam, som redan nu är lika hög som sin mamma! Donna är e From Above och undan vårt sto New Fashion (e Starchip Entrprise).

Nu till de ”mindre” hästarna!

Ósk och jag red på banan ca 30 min. Fokuserade på att ”rida igenom” innerskänkeln, dvs vänta ut hennes spänningar tills hon blev mjuk i sidorna och längde steget.

Mello och jag red ut ca 40 min, blandad ridning i backar och off-road. Rida igenom sidorna. Senare delen av turen red vi trav-galoppintervaller med huvudfokus på vä galopp, som blev mjukare och mjukare. Kondisen är på väg åt rätt håll, hon kändes bara bättre och bättre under turen!

Atli repeterade det här med att svänga och följa tygeln, både från marken och uppsuttet. Följer tygeln fint och mjuknar i innersidan/söker sig i form nu. I traven kändes han riktigt fin och framför skänkeln, började söka kontakt. Tränade lite svänga i trav och han följde tygeln bättre än tidigare, började tänka mot lägre form även här! Supernöjd med honom just nu.

Kalle fick också träna följa tygeln och mjukna i halsen/kroppen för tygeltaget (ist för att stelna som han gärna gör) samt att kunna länga ut steget även i sidföring. När detta satt på plats red jag igenom sidorna, riktigt mjuk i höger men ngt mer kylskåpsaktig i vänster. Red några övergångar sidföring med långa bakben – övergång tölt – övergång skritt med bibehållna långa bakben.

image

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *