Min utveckling just nu

Även fast det inte alltid känns, så tror jag ryttarkänslan utvecklas hela tiden med små små steg! Om man är öppen för att märka det (och ibland måste man verkligen kämpa 😉 På senaste tiden så har jag hittat en massa ”nya känslor”, eller snarare tagit min ryttarkänsla ett snäpp upp på dessa olika områden:

  • Har börjat ställa högre krav på hästarnas följsamhet (i hantering, markarbete, ridning)
  • Hittat en ny känsla för hur hästen ska kännas (”som smör”) när den mjuknar i sidorna
  • Också hittat en ny känsla för hur hästens innersida ska kännas när den flyttar undan för skänkeln (”flyta undan”)
  • Har börjat ställa högre krav på hur hästarna aktiverar bakbenen, en högre grad av kraft i bakbenen och ”snabbare bakben” i alla situationer. Svårt att förklara ”snabba bakben” – inte att hästen ska stressa igenom saker & ting (med korta steg), utan mer att hästen ska lyfta hovarna i exakt det tillfälle jag säger till. Snabbare och mer respons helt enkelt!

Detta går såklart i perioder, hur mycket man upplever att man utvecklas – ibland känns det som att mycket lossnar samtidigt, sen kan det gå långa perioder där det känns som att man bara ”trampar vatten” och står still. Då brukar jag prova nya vägar i träningen, hitta nya övningar eller sätt att träna/markarbeta. Jag försöker också efter varje pass plocka ut en positiv sak/bra känsla jag fått och jobba vidare med den.

Bra att rida för instruktör är det ju också, speciellt i såna perioder då jag känner som allt bara står still och det egentligen känns som sämst att behöva visa upp min ridning! Samtidigt tror jag inte på att rida för instruktör alltför ofta, man blir mer passiviserad och ”mottagande” istället för att söka sig fram till egna lösningar och nya vägar. Funkar iaf så för mig. Men till helgen kommer Camilla igen, då ska jag plåga henne med alla min funderingar och tankar och frågor kring hästarna och deras träningsupplägg, ser så mycket fram emot det!!! 😀

Lillan10

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *