Dagens

Inte uppdaterat om hästarna på några dagar, men här kommer iaf dagens. Det går bra och framåt med träningen av alla hästar men känner mig lite trött & oinspirerad just nu, så därav inte så mycket skrivande.

Mello cykling/handhäst ca 40 min. Mycket tempo, trav- och galoppintervaller. Märker att det händer saker med kondisen av den här träningen så nu är det cykling 2 ggr/v som gäller. Dock har hon börjat sätta rätt mycket päls och blir lätt svettig, så funderar på en halvklippning nu så hon hinner sätta några cm päls innan det blir kallt.

Ósk jobbade jag från marken/longerade ca 20 min. Huvudmålet för dagen var att få hela hästen och ffa bogarna lite mer rörliga och flyttbara. Svänga mot mig – svänga från mig, byta varv genom bakdelsvändningar. Sedan jobbade vi också mycket med att hitta kraften i bakbensstegen; bakdel-ut, många varvbyten, travvolter i olika storlekar och trav-galopp-trav övergångar. Varvade dessa moment på rakt spår och olika stora volter, var noga med att hon skulle vara ”reaktiv” och framme för hjälperna, vilket gav bra resultat! Hon var alert men samtidigt lugn och fokuserad, ingen spänning. Väldigt nöjd med det här passet.

Längtar tills hon är ”där” i ridningen igen att vi kan gå tillbaka till ”det vi höll på med”, dvs att träna grundgångarterna vidare. Har massa idéer!

Killarna hade ledig dag. Imorrn nya tag!

Ammis bilder på Edvin och andra älsklingar 170 image
”Hold the vision, trust the process”

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *