Sent…

Tog hem Óskan från utskiftet idag och släppte henne med Kalle och Mello. Det blir mörkt så tidigt på kvällarna nu, så måste nästan ha henne hemma för att hinna träna henne. Hursomhelst är hon och Mello siamesiska tvillingar nu, supersöta 🙂 Mello humrar oroligt så fort Óskan rör sig en bit bort, t ex när vi skulle ut och träna ikväll.

Blev sent innan jag kom ut till stallet ikväll och var eg jättetrött men tvingade ut mig själv med några hästar ändå, och som vanligt får jag en massa energi när jag väl sätter igång. Har verkligen varit supertrött denna veckan, hoppas det vänder snart!

Atli red jag från marken drygt 10 min. Ett ganska kort och ”enkelt” pass eftersom han tränat ganska intensivt senaste veckan, både mentalt och fysiskt. Vi tränade på att svänga genom att flytta framdelen, det han tyckte var lite knepigt i tisdags. Han länger sig fint fram till handen och har börjat söka kontakt i skritten, så då kunde vi samtidigt träna på kontakten och att följa tygeln (dvs mjukna och ge efter när jag tar i tygeln, oavsett vilken typ av tygeltag). Han bjöd mig på en riktigt bra känsla idag! Har hittills varit lite stum och jag har mest tänkt att det kommer bli bättre ju mer han orkar använda bakdelen. Stumheten mot tygeln är ett balansproblem, ett tecken på bristande balans och inte nåt problem ”i sig själv” om ni förstår hur jag menar. Och idag så hände det helt plötsligt, att han bara kändes mjuk och följsam! Superkul ?

Óskan och jag tränade ca 30 min på banan. Först red jag henne från marken, men upplever att jag lättare kommer igenom med saker från ryggen så satt upp ganska snart. Markridningen får bli ett kapitel för sig som vi skall ta tag i! Vill ju att det skall funka då det är ett så bra verktyg i träningen. Men vi tränade på ganska samma saker som Atli fick göra, dvs följa tygeln. Både vändande tygeltag och förhållningar (hon bromsar sig främst för säte, men vill att det förhållande tygeltaget skall kunna ge den sista ”finishen” dvs lösgjord i nacken också). Hon svarade mot slutet RIKTIGT bra och då avslutade vi.

Älskade lilla korv <3

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *