Kalle 22/9

Lite korta filmer på Kalle idag. Har just börjat sätta igång honom efter en längre vila och fokuserar mest på att han ska jobba på med bakbenen och länga överlinjen (då han har lätt att korta steget och sänka ryggen/gå med huvudet i vädret).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6PcouYZmAx8&w=560&h=315]

Från marken tränade vi bakdel ut på volten. Jobbar nu från början på ganska liten volt i skritt, för att sedan kunna ta med oss detta ut på större volter samt även i trav/tölt. Tränade också på att han i longeringen skall balansera upp sig själv i trav på stora volten, utan att dra utåt i linan.

Uppsuttet tränade vi på att hitta ett ”flyt” i skritten och traven, dvs att han länger ut steget och söker sig fram till handen. Sedan att behålla detta flytet för vändande och sidförande hjälper – såklart lite svårare! Spec när jag ber honom flytta undan vänster skänkel börjar han korta steget och bli springig. Han var förvånansvärt framme till handen i traven! Red en övergång trav – galopp – trav och efter det lossnade han mer i bogarna och kändes riktigt fin! Tränade dock mest på längningen i skritten och att han sedan skulle ”skritta på” med mer energi i det läget, utan att byta gångart. Riktigt nöjd med honom idag. Positiva lilla häst <3

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *