Mýsla min vän

1959742_761557157202163_1373106016_n

Mýsla hade de goaste öronen, och de snällaste ögonen av ALLA hästar. Hon kunde se så fantastiskt söt ut när hon var glad, och lika ful när hon var arg… Man kan nog säga att hon var väldigt tydlig med vad hon gillade, och vem hon gillade. Och att det tog tid innan hon gillade mig!

Ikväll kom jag att tänka på första kontakten jag fick med henne. Jag skulle sätta igång henne efter en konvalescens, det var vinter och ishalka, hon var oskodd bak och nämast gled ner till ridbanan. Jag var i början, kunde och visste så lite men minns så tydligt känslan – det var så pirrigt, JAG skulle få träna henne SJÄLV och hon var ”min” <3 Det tog inte länge innan jag köpte henne – galet, men i efterhand mer galet om jag inte hade gjort det. För vad hon lärde mig – om ridning, hantering, hästpsykologi och mig själv. Och vi blev vänner, sakta och över många år släppte hon in mig nära sig. Hon blev min på riktigt, och själv var jag såklart redan hennes. Hon blev tillgiven, tillitsfull, och vi fick ett väldigt starkt band till varandra. Under nästan 8 år.

Morgonen då hon dog. Den sekunden jag insåg att det här var slutet. Då jag tvingade mig själv att sluta gråta och istället bara sitta hos henne, med handen på hennes panna, tills hon inte fanns mer. Det stämmer att ljuset släcks i ögonen när själen försvinner ur kroppen, men att se det var en större tröst än sorg. Hon slapp ha ont längre. Och hur hennes andetag blev lugnare när jag hade lagt handen på henne och berättade saker för henne. Hennes sista gåva blev den största.

Idag när jag tänker tillbaka önskar jag att jag kunde gett henne mer, att jag haft kunskaper då som jag har idag. Vi hade kunnat utvecklas längre, ridmässigt och relationsmässigt, men samtidigt kan jag mycket idag just pga henne, och hon lever vidare genom de kunskaper som gör att jag kan bli en bättre människa för andra hästar. Så Mýsla – tack för ALLT! Ingen häst kommer nånsin gnägga på det speciella sätt du gjorde när jag klev ut genom ytterdören <3

Du är och förblir den bästa.

julhäst

0

En reaktion på ”Mýsla min vän

  1. Marielle skriver:

    Världens bästa underbara Mýsla, och världens bästa underbaraste Sofie. Så mycket hon och du har gett och ger mig i mitt liv. Kommer aldrig någonsin glömma det så länge jag lever. Kramar i massor <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *