Atli 6-10/9

20150908_181549

Långben med de snälla ögonen

6-7/9. Vila

8/9. Började med att longera lite som uppvärmning och han bjöd bra framåt. Varvbytena sitter bra nu och han är mer lyhörd för bromsande kroppsposition! Travade på mindre volter idag där han fick ta i mer med bakdelen, och han fick en mer distinkt takt och säkrare trav. Balanserar sig bra nu även på små volter, på slak lina! Red lite från marken för att stämma av att flytta bakdel funkade bra, sedan satt jag upp.

Tränade att vända snett igenom från båda varven, samt att hålla in högerbogen i hörnpasseringarna. Trav på fyrkantsspåret funkade bra idag, han känns säkrare och mer stabil i traven nu. Några galoppfattningar i båda varv, han fattar galopp för sätet och känns fin och balanserad. Sedan började vi träna framdelsvändningar från ryggen. Inte helt oväntat svårare undan vänster skänkel (höger bog som petar ut..) men han fattade snabbt! Med lite mer böjning och mjuk hals funkade det bättre även där. Var noga med att han skall ”glida undan” med hela innersidan och inte bara bakbenet. Svårt att förklara riktigt hur jag menar, men om hästen bara flyttar bakbenet betyder detta att innerbogen istället faller in och hästen hamnar på framdelen. Vill istället känna en liten rundning och mjukhet i innersidan även i framdelsvändningen, och att hästen plockar med sig inner bog! Han började mer och mer plocka med sig bakbenen fint i skritt och längde sig till en stabil grundform! Mycket nöjd 🙂

9/9. Ut i skogen ca 30 min varav ridning 15 min. Framåt och pigg, lyhörd som vanligt från marken men uppsuttet glömde han liksom bort våra överenskomna regler och blev ouppmärksam och ”ångvältsaktig”. Gick emot i förhållningarna och ställning stillastående = tvärtemot hur jag vill han ska svara. Tränade därför övergångar skritt-halt och att placera honom på de olika spåren på vägen (dvs svänga). Han blev mer uppmärksam eftersom, och därmed även mjukare och hittade en bra grundform. Kändes då redo för mer tempo men hade redan ridit tillräckligt länge så det får vänta tills nästa gång. Duktig kille!!

10/9. Red från marken, på banan ca 20 min. Fortsatt fokus på att utbilda honom mer för tygeln. Jobbade med att ställa honom i nacken (stillastående) och att han då skall följa tygeln. Samma sak på böjda spår där han skall följa tygeln i ställning/böjning. Fick ta lite hjälp av verktygen flytta bakdel/flytta bogar för att hjälpa honom förstå vad jag var ute efter, och då fattade han snabbt. Vill dock få lite mer alerta svar även här, han har lite ”långa ledningar” ibland men det kommer med mer träning!

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *