Óskans utveckling i tölt 2014-2015

Hittade två bilder på Óskan i tölt, tagna i exakt samma moment i tölt på exakt samma ställe på ridbanan. Och ganska exakt ett år mellan bilderna! 🙂

Ammis bilder på Edvin och andra älsklingar 169

Maj 2014

Här går hon ovanligt bra, med bra steglängd och i en låg och avslappnad form (för att vara henne då). Vi hade just börjat träna tölten, dvs hon rusade inte bara omkring i pass längre. Bilden tagen under ett bra pass!

IMG_6954

Juni 2015

Här går hon ovanligt dåligt, i hög form och med kort steg (för att vara henne nu). Bilden taget under ett av våra sämre pass.

På båda bilderna sätter jag inget tryck i henne utan rider bara på framåt i hennes tempo. Lite lustigt att se att steglängden är exakt densamma, formen exakt densamma – skillnaden är att hon på bild 2 är mer rest i tölten och lättare i bogarna. ”Längre framben” och starkare i bakdelen. Trots att hon här gick ”dåligt” för att vara henne nu!

En annan detalj är att på bild 2 ser man att hon börjat bära upp ryttaren bättre med ryggen – pga min skänkel (som också är i samma position på båda bilderna lustigt nog) inte hänger lika lång ner i förhållande till hennes buklinje.

Så lite har det trots allt hänt på ett år trots att det inte alltid känns så 🙂

0

2 reaktioner på ”Óskans utveckling i tölt 2014-2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *