Glad igen

Helgen har just svischat förbi. Igår var jag i Hössjö och höll lektioner och det var som vanligt trevligt. Jag fick nöjet att se en fin häst som gått från att (förra lektionen) vara stressad, springig och obekväm med bettet till att nu jobba i balans med vila i steget och vänta på ryttarens hjälper! Efter att först ha skapat ett verktyg för att lösgöra henne kan man nu gå vidare till att utbilda henne för bettet och de andra hjälperna. Så fort hästen reagerar ”fel”, med spänning, för en hjälp kan man då använda sig av det här verktyget för att berätta för hästen att den ska svara på hjälpen och samtidigt bli lösgjord. Blir så glad varje gång jag ser en häst som går från att vara spänd och inte förstå till att slappna av och hitta sin balans. Bär så många såna hästar med mig i hjärtat <3
Picture

En av dessa hästar. Saknar dig min vän <3

Alla hästar behöver få lära sig att bli lösgjorda, avslappnade för hjälperna. En grymt viktig del av hästens utbildning som jag nog tjatat om flera ggr vid det här laget – inte bara svara på hjälpen, utan svara RÄTT (dvs utan spänningar)!

Nåväl. Idag är det 1 december och jag tänkte starta en liten inspirations-julkalender här på bloggen! Tänker att det kan behövas lite inspiration den här tiden på året. Skicka gärna tips på vad ni skulle vilja läsa om som inspirerar er! Tips på övningar, tankar kring nåt speciellt område inom träning/hästhållning eller ja… vad som helst! 🙂

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *