Att ha en plan

Picture

Att ha en plan är oftast bra – oavsett om det handlar om ett ridpass eller ett långsiktigt mål man vill uppnå. Men ofta upplever jag att planer också kan hämma ens kreativitet. Om man blir väldigt insnöad på att följa en plan/att-göra-lista till punkt och pricka så finns helt plötsligt begränsat utrymme att följa med flödet och saker som händer längs vägen. Efter många år har jag slutligen bestämt mig för att sluta skriva att göra-listor eller göra upp alltför detaljerade planer, och livet har blivit mycket roligare! När man på så sätt öppnar ögonen för livet som pågår runt omkring en och möten med olika människor kan man också se potentiella idéer överallt och hitta nya banor i livet. Tack vare detta kommer 2015 att bli ett jättespännande år! Vi har många saker på gång på många plan i livet, jag vet ännu inte riktigt vad jag ”vill bli när jag blir stor” men jag gör en massa saker som är roligt och ger mig energi och kreativitet! Har samma övergripande plan som jag haft senaste sju åren av mitt liv men har hittat nya och lite annorlunda vägar dit! Saker som man inte tror är möjliga blir helt plötsligt det och man kommer lite närmare himlen, självförtroendemässigt.
Med hästarna försöker jag däremot ha lite mer konkreta planer. Ósk ska snart gå på vila och jag ska ägna mig lite mer åt unghästutbildning. Så innan dess känns det som att jag vill ha vissa saker mer på plats. Vi har nu hittat igen bakbenen – hon svarar på skänkeln med att länga steget och har även fått henne bättre inramad mha övningen att flytta bogarna. Detta har även medfört att jag kommit till en ny nivå av insikt om vad det innebär att verkligen ha en häst MELLAN HJÄLPERNA. Kul! Tänker nu att vi ska befästa detta i alla gångarter innan Ósk får gå på vintervila några veckor.
me
Lyfting och jag tränar mycket på att länga ut överlinjen och jobba genom ryggen. Masserar ryggen varje dag och hon har blivit väldigt mjuk och släppt sina spänningar! Arbetar mycket från marken och har tänkt låta henne gå med lite som handhäst igen. Löshoppar en del för att hon ska komma upp med ryggen, och hon har riktigt bra teknik! Mello tränar mest på att snäppa upp nivån lite på allt hon redan kan i grundgångarterna. Vill ha henne mer alert och framme för hjälperna! Rider henne mest ute just nu. Har även börjat sätta igång Dís med lite skrittpromenader och markarbete igen, hon har ju stått några veckor efter sin frambensskada som nu är helt återställd. Känner att det kliar i fingrarna att börja träna Kalle och Lillan (Aradís) igen men det får vänta tills Óskans vila. Tror det är viktigt att inse sina begränsningar om man ska orka i längden!
0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *