Travarbete

Var och lyssnade på en bra föreläsning igår om travarbete. Fick lära mig en massa och nya aha-upplevelser om viktiga förutsättningar för att hästen ska kunna arbeta i en bärig trav, vad som  rent biomekaniskt händer i hästens kropp när den travar, hur ryttaren ska kunna optimera sin sits i trav och massa annat. Det pratades också en hel del om gångartshästar (islandshästar) och olika sätt hur man kan lära en häst med svårt för traven att svinga genom ryggen och använda kroppen på ett bra sätt! Verkligen sjukt intressant.

Tänkte avsätta lite tid i vinter åt att nörda in på hästens biomekanik. Exakt hur hästen använder kroppen i de olika gångarterna, i böjning, när den länger ut överlinjen… etc. Så intressant och viktigt att få djupare förståelse för, för att kunna utveckla sin ridning ännu mer. För alla som vill hänga med på det rekommenderar jag Katrin Wallbergs (Ridakademi Norr) föreläsningar och kurser!

För övrigt räknar jag dagarna just nu. Bara två dagar kvar tills det kanske händer en kul grej… Men det kan lika gärna vara 1 månad + 2 dagar kvar. Eller kanske 2 månader + 2 dagar…. Ni ska hursomhelst få veta så snart det är klart! Emellertid ska jag återgå till plugget nu. 🙂

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *