Helgens träningsläger för mig och Ósk

Måndag igen – fullspikad pga den stundande semestern. Jag och Marielle har lastat av hö, hämtat spån, jagat hästar ut och in från beten. Så har jag hunnit fixa med en del papper (tråk) och ridit hästar – kul!!

Helgens kurs för Camilla Hed var såå himla bra och välbehövlig!! Fick en massa pepp och inspiration att komma vidare i träningen med Óskan. Första lektionen visade jag först lite hur vi brukar träna, sedan provade Camilla henne. Roligt – och nyttigt – att se sin häst under en duktig ryttare! Camillas utlåtande var att Óskan var väl förberedd för att gå vidare i träningen, och att det var dags att jag blev mer tydlig med att tala om för henne vad vi skulle göra! Sagt och gjort, jag fick fortsätta lektionen med att finjustera sidföringen – först känna efter att hon tog innerskänkeln (i det här läget spelade det ingen roll om hon flöt ut genom ytterbogen) och sedan börja fånga upp denna rörelsen och reglera yttersidan. Började få allt bättre kontakt med bakbenen på Ósk! Nästa lektion var en privatlektion, där jag fick börja stämma av att bakbenen fanns med, och sedan rida volt tillbaka (vändande ytterhjälper) – skänkelvikning (sidförande innerskänkel och uppfångande ytterhjälper), först i skritt och sedan i tölt. Här fick jag jobba mycket med mig själv, att vara avslappnad i övergången och tölten, och inte förvänta mig samma passaktiga spända häst som när jag sist töltade på henne i augusti. Fick även arbeta med mjuka armbågar, och därigenom kunna reglera energin i hästen – väldigt nyttigt och något av en ögonöppnare för mig, som har lätt att bli lite låst i armbågarna och därmed även handen.

Under söndagens lektion byggde vi vidare på detta. Fick ta de förhållande tygeltagen något uppresande  med lätt utåtvinklade händer för att få Ósk att höja nacken (och på sikt manke och bogar). Här svårare för hästarna att gå emot handen, än om tygeltagen tas rakt bakåt (vilket är olagligt!!!). Ósk svarade bra på detta, och kunde rätt snabbt bara vinkla händerna ngt utåt, och hon höjde nacken och mjuknade. Fick arbeta vidare på samma sätt i tölt där hon har lätt att styvna av helt i ryggen, gå i för hög form och spänna sig mot handen, oavsett om man inverkar med tygeln eller ej. Hon började bli mer och mer lösgjord och takten blev allt renare, under vissa sekvenser mot slutet började hon jobba fram till handen och ta halvhalterna på rätt sätt!! Känner mig så himla nöjd med min häst, känns som att hon går från klarhet till klarhet och vi är på väg FRAMÅT!

Dessa fina bilder har Rebecka tagit. Tjohej för de långa bakbensstegen! 😀 Nu ska jag och Edvin mysa lite i soffan innan vi ska bege oss till Sanna på styrelsemöte.
0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *