Óskan m. fl.

Det blev en lugn vecka förra veckan då jag var riktigt ordentligt förkyld, men torsdag och fredag fick hästarna lite träning.

Veckans stjärna blev Ósk som har kommit igång med den uppsuttna träningen igen. Då hon gick på vila i slutet av min graviditet var hon fortfarande ganska stressad och jag upplevde henne som till stor del avstängd för kommunikation, trots att träningen gått framåt under hösten. Hästen jag satt upp på nu i maj var en helt annan, den RIKTIGA Óskan! Avslappnad och lugn, väntade på hjälperna… Arbetade i slutet av förra veckan i låg form och fram till handen i skritt och trav, och flyttade fint för skänkeln. Nu ska vi fortsätta jobba med vändande hjälper (dvs. skänkelhjälper betyder inte enbart ”spring fort framåt!”) samt finslipa förhållningssättet till tygeln – så arbetar vi oss i lugn & ro fram emot tölten… Ser så mycket fram emot träningen av denna häst framöver! <3

Mello har börjat bjuda mer framåt och jobbar nu med att hon ska svara med ännu mer lätthet för halvhalterna. Tror det blir hon som får följa med på kurs för Camilla Hed i början av juni. Dís arbetar med att hitta en bra skrittkvalitet där hon skrittar genom hela kroppen och därifrån upp i skrölt – ner i skritt och hitta igen den lösgjordhet hon evt tappat… Hon börjar kännas mer elastisk och tar ut steget mer och mer. Eddie markarbetas mycket – kunna följa överallt i olika gångarter, ”tygelridning” från marken, böjning, grundform och mjukhet. Blir ju lätt lite spänd mot tygeln denna herre, har en teori om att han kanske inte utbildats helt till att förstå tygeln – därav en del osäkerhet som tar sig uttryck i spänning. Fin häst hursomhelst, och tror han är väl värd arbetet! Lillan har longerats lite men är fortfarande lite svullen på armbåsspetsen (troligen fått en smäll där senan fäster i muskeln) och stel så vi tar det lugnt. Kommer dock ihåg allt från i höstas och är alert och positiv!

Läääääängtar efter att börja sätta igång Kalle igen, men vill ha kommit igång med träningen av de andra först… Sparar det bästa till sist!!! Nej, nu är det dags för Lillens vila så ska jag sätta lite fart med hästarna igen.

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *