Hästar hästar…

Helt galet vad det blåser idag!! Red igenom Mýsla och höll sedan lektion för Marielle och henne, stundtals lite svårt att kommunicera men det gick! De fick arbeta med kontakt och skrittkvalitet – vila i steget eller överilad = lösgöra hästen för skänkeln. Övergångar in i tölt och hålla Mýslas överlinje lösgjord å lång mha innerskänkeln. Hon e så fin min häst! Sedan löshoppade vi två taggade damer för första gången – Mello och Dís! Funderade först lite på hur vi skulle få dom att inte springa innanför hindret vi ställt upp på fyrkantsspåret men – visade sig att detta var minsta problemet, då de istället tävlade om vem som skulle hinna först till hindret, och låg genom kurvorna i galopp! Tror jag å Marielle tyckte det var minst lika kul som hästarna… Hann träna Eddie lite från marken också innan lunchen. Jobbar med att få honom alert för signalerna följa – svänga – stanna i skritt och högre tempon, samt jobbar med hans förhållningssätt till tygeln. Har lätt för att spänna sig och gå emot tygeln, men blir allt mjukare och lägre i formen, samt lär sig att följa tygeln istället för att gå emot!

Så kul att ha kommit igång med träningen av pållarna igen! De flesta verkar ha mått bara bra av några månaders vila och känns jättepositiva och uppmärksamma! Typiskt nog har både Eddie och Óskan trampat av sig en framsko men imorrn kommer Lennart och styr upp det så vi kan fortsätta med ridningen!

Fick en ingivelse då jag skrev i min träningsdagbok att leta upp mina gamla! Så himla rolig läsning!! De hästar man tränade, funderingar man hade, människor man träffade och kurser man gick… Det här tänkte jag uppenbarligen för ganska exakt 3 år sedan:
”Fick en blixt av insikt då jag red tempoväxlingar i tölt med Vaka på vägen, hur jag skulle sitta emot bevegelsen – ”med pondus”! – och därigenom inte bli för sen i nedtagningen (dvs så hon hann bli passaktig och lång). Mýsla är hektisk igen men skitfin i tölt. Ska jag sälja henne innan hon blir för gammal? Övar galoppfattningar med Framtíd, börjat leka med tölten på Djörfung, rider ut + på ovalbana med de minsta. Det enda jag gör om dagarna är rider (11 träningshästar + Hátíd på bete), så himla gött! Vars tar tiden vägen?”

Mýsla blev med facit i hand inte såld, tur det nu när hon och Marielle har hittat varandra! Minns alla dessa hästar med värme och kärlek, tacksamhet för allt de lärt mig och hur fantastiskt härligt de gjorde mitt liv! De gav mig många erfarenheter som hjälper mig i träningen idag. Einar Öder lärde mig att göra en halvhalt med sätet – ”med pondus!” – men ju längre jag rider kommer jag hela tiden till nya nivåer av insikt. Älskar detta härliga liv med hästarna och alla trevliga bekantskaper de för med sig!

Så nu medans jag känner mig såhär peppad och positiv är det väl läge att ta itu med bokföringen en stund innan lillen vaknar! Hoppas ni alla har en fin dag!

Picture

Jag och Framtíd 2010

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *