Duktiga hästar

Fullt ös igen efter en lugn och vilsam helg! Har tränat hästar med Marielle som assist såklart. Óskan var alert efter några dagars vila men blev snabbt kontaktbar och vi arbetade med att kunna svänga/svara på ytterskänkel med att länga överlinjen istället för stress och ökat tempo. Kalle fick arbeta på banan med övergångar till trav, tölt och galopp, med fokus på att svara bra på halvhalterna i samtliga gångarter. Sedan fick Marielle rida honom lite, kul att se sin häst under ryttare nån gång! Han är en riktig gentleman! Lillan övade på allt vi gjort tidigare men med lite högre krav på korrekt utförande, sedan övade vi på att bli ”riden”/longerad från ryggen i boxen. Dvs svara på framåtdrivande och ”förhållande” (böjning) hjälper. Detta klarade hon galant! Sadel nästa. Eddie blev longerad på banan, övade på att flytta bakdel i böjning, flytta bakdel och fortsätta framåt utan stress/spänning, kyssa stigbygeln, och följa vid sidan i skritt och trav. Verkar som han smält en del under sitt sommarlov – duktig kille!

Nu dags för kvällens lektioner!

  

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *